Fietsen is gezond!

Fietsen is gezond. Natuurlijk is voldoende beweging per dag een goede manier om aan je gezondheid te werken en op gewicht te blijven.

1 voorbeeld ervan is dat je lekker op de fiets naar je werk gaat in plaats van met de auto. Je komt dan lekker in de buitenlucht en bent in beweging na een dag stilzitten. Fietsen is dus super gezond maar overdrijf het niet.

10 redenen om te gaan fietsen

fietsen is goed tegen stress

Onder het fietsen krijg je flink wat frisse lucht binnen waardoor je lekker kan ontspannen voordat je naar je werk of school gaat.

Fietsen is ook lekker om je hoofd helemaal leeg te maken na een drukke dag.

Fietsen helpt ziekten te voorkomen

meer bewegen en fietsen helpt goed tegen het voorkomen van veelvoorkomende ziektes zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, lage rugklachten etc. bewegen en fietsen zorgt ervoor dat er minder vet in je bloed terecht komt en het bloed ook dunner blijft. Hierdoor vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Ook zorg je door te fietsen dat je bloeddruk op een normaal niveau blijft.

Fietsen helpt je om op gewicht te blijven

door dagelijks te fietsen zorg je ervoor dat de vetverbranding gestimuleerd wordt en aan de gang blijft. Dagelijks een half uurtje fietsen per dag is al voldoende om dit te bereiken.

Fietsen zorgt voor een goede spijsvertering

Fietsen zorgt voor een goede spijsvertering. En een goede spijsvertering zorgt er weer voor dat je gezond blijft, het geeft je uiteindelijk weer energie.

Fietsen geeft energie

dagelijks een half uurtje fietsen zorgt ervoor dat je meer energie krijgt.

Bouw het rustig op en overdrijf niet.

Fietsen zorgt voor een goede nachtrust

Onderzoek wijst als je elke dag een half uurtje fiets per dag dat je dan veel sneller in slaap valt en dat je dan langer slaapt als iemand die een half uur wakker ligt in bed.

Fietsen helpt tegen beginnende diabetes

Als u last heeft van beginnende diabetes kunt u het beste een half uurtje per dag gaan fietsen. Het fietsen zorgt er namelijk voor dat het suikergehalte in je bloed op peil blijft. Fietsen is veel gezonder en beter dan de medicatie die wordt voorgeschreven door je huisarts.

Fietsen zorgt voor een beter humeur

Fietsen zorgt voor een beter humeur. Dit komt doordat je onder het fietsen neurotransmitters aanmaakt, waardoor er endorfine vrijkomt. Endorfine zorgt voor een beter humeur.

Fietsen verbetert je geheugen

fietsen verbetert je geheugen. Dat heeft te maken met het feit dat door het fietsen je hersenen beter in staat zijn om zich aan te passen aan verschillende omstandigheden.

Fietsen is goedkoper dan auto rijden

Een fiets is in prijs vele malen goedkoper dan een auto. Je bent soms zelfs eerder op je werk met een fiets als met de auto.

Met andere woorden fietsen is gezond maar overdrijf niet te veel.