Loopfietsen van Q.ouT zijn goed voor de motoriek van uw kind.

Leren fietsen is voor een kind net zo belangrijk als het zetten van de eerste stapjes of het praten van zijn eerste woordjes, en als zij het eenmaal onder de knie hebben, zijn zij niet meer te stoppen. Maar op welke fiets leren de kinderen het beste fietsen? En waar moet je precies op letten bij aankoop van een nieuwe kinderfiets van Q.ouT fietsen?

De motoriek en het evenwichtsgevoel van uw kind traint zich elke dag maar verder, zij krijgen bewegingsdrang, en het versterkt steeds maar weer verder hun kleine lichaampje. Het ideale is om gelijk te beginnen met een loopfiets,dan hebben de kinderen nog geen trapper gebruik, en kan het kind zich goed concentreren op de fiets, en het gevoel.

Bij een loopfiets wordt een loopbeweging gemaakt, vanaf twee jaar kan het al gebruik maken van een loopfiets van Q.ouT fietsen. Bij een leeftijd van twee jaar hebben bijna alle kinderen al de beweging van het lopen. Loopfietsen stimuleert meer en meer het lopen.

Stepjes worden ook vaak gekozen door de ouders, deze hebben vaak te kleine wielen voor de kinderen. Loopfietsen hebben grotere wielen en lijken meer op een gewone fiets, dit maakt de overstap naar een gewone fiets makkelijker. Ook luchtbanden veren beter, en geeft meer stabiliteit. Bij de loopfietsen van Q.ouT fietsen kunt u het zadel verstellen en het stuurtje, het kind kan er op mee groeien.

Werkende remmen kan op een loopfiets van Q.ouT fietsen de motoriek sneller bevorderen, hierdoor verdeelt het kind zijn aandacht, en kan de concentratie bevorderen tijdens het fietsen. Het kan ook zo zijn dat uw kind het allemaal te veel vindt, dan gewoon zonder remmen, het gaat tenslotte om de stabiliteit, zodat het straks echt fietsen kan.

Gaat alles naar wens, en heeft het kind alles onder controle, dan kan het al snel naar een kleine fiets met een ketting aandrijving. 10inch of misschien wel een echte 12inch, het gaat tenslotte om de lengte van uw kind. Koop nooit te groot, hierdoor worden kinderen erg bang om te fietsen, kinderen raken hun controle hierdoor kwijt.