E-bike of een gewone fiets?

Waarom kiest u voor een E-bike?

Een elektrische fiets is ideaal voor woon werkverkeer en om naar school toe te gaan. Daarom worden E-bikes steeds populairder bij mensen en school kinderen. Zeker als ze wat langere afstanden moeten afleggen, is het een goed alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. De elektrische fiets is milieuvriendelijk en de vaste lasten zijn laag. ( onderhoud en energiekosten) zorg er wel altijd voor dat de capaciteit van de accu past bij de afstand die u elke dag aflegt. Want de accu maakt een E-bike duur.

Elektrische fietsen vergroot mobiliteit

Een E-bike dames of E-bike heren kan ook heel waardevol zijn als u slecht ter been bent. Een elektrische fiets vergroot uw mobiliteit, omdat je zonder veel inspanning een stuk kunt fietsen. Ideaal als uw conditie niet meer optimaal is en je nog graag een mooie fietstocht wilt maken.

Vanwege het makkelijk op en af stappen is een goedkope damesfiets de populairste keuze. Of zoals ze tegenwoordig vaak genoemd worden: frame met lage instap. Sommige dames E-bikes hebben een extra lage instap doordat de buis tussen stuur en trappers niet recht loopt, maar gebogen of met een hoek.

Voordelen Elektrische fiets

– Comfortabel: dankzij de elektrische ondersteuning fiets je licht en comfortabel ook met tegenwind of bergop.
– Ideaal voor lange afstanden: je kunt veel gemakkelijker grotere afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. Zorg wel voor een goede accu.
– Snel: indien gewenst kunt u hoge snelheden afleggen met een E-bike, rond de 25 km per uur waardoor de reistijd eerder concurreert dan met andere vervoersmiddelen.
– Milieuvriendelijk: bij gebruik van een E-bike in plaats van een auto of brommer reduceer je de uitstoot, wat in de stad extra nuttig is. De accu van een elektrische fiets kan meestal altijd gerecycled worden.
– Extra steuntje in uw rug: het extra steuntje in uw rug zorgt ervoor dat tegenwind en stijgingspercentages geen rol van betekenis meer spelen.
– Het houdt u fit: mensen met een E-bike gebruiken 2 tot 3 keer vaker de fiets dan eigenaren met een fiets zonder trapondersteuning. Met een E-bike houdt u het lijf fit.

Gezondheid

het fietsen op een elektrische fiets is gezond. Zeker als u uw auto laat staan en in plaats daarvan uw E-bike pakt. Met een E-bike pakt u sneller de fiets om langere afstanden af te leggen dan met een gewone stadsfiets of herenfiets. Zo is een rit afstand met een gewone fiets gemiddeld 3,6 km en met een elektrische fiets zo’n 5,5 km. Fietsen zorgt ervoor dat u fitter bent, minder snel last heeft van overgewicht en het vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Wel of geen E-bike?

Als u het ons vraagt: Altijd doen! Het is gezond, milieuvriendelijk en heel erg gezond voor uw gezondheid. Bent u van plan om meer kilometers te gaan maken dan is een elektrische fiets zeker een goede investering. Voor al uw wensen en uw portemonnee hebben wij altijd een geschikte fiets voor u. of u nou opzoek bent naar een herenmodel, damesmodel of toch liever een lage instap dan bent u bij Q.ouT fietsen op het juiste adres. Kom bijvoorbeeld eens langs in een van onze winkels en maak eens een proefrit Altijd geheel vrijblijvend. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken op 073-6898293 of u kunt ons mailen naar info@qoutfietsen.com.