A merken zijn merken die hun sporen verdiend hebben door hun naam goed verkoopbaar te maken, ook ligt de naam bij mensen al een geruime tijd in het gehoor, sommige zijn met het merk opgegroeid. Maar zijn deze merken ook goed, en voldoen zij werkelijk aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden bij de aanschaf van een fiets, en merk.

A merken moeten mee met de tijd, zij kunnen niet achter blijven van alle zogeheten B merken. Vroeger werd er erg veel geld betaald voor een dik A merk, helaas wordt dat steeds minder gedaan, dit omdat het aanbod erg groot wordt, en A merken minder in trek zijn bij de klanten. A merken gaan andere wegen zoeken om goedkoper op de markt te komen, dit zijn vaak de Aziatische landen, hier kan voor zeer lage bedragen een goedkope fiets geproduceerd worden, dit omdat de lonen zeer laag zijn. De fietsen worden dan ook goedkoper afgewerkt, dit om klanten alles te kunnen bieden wat B merken ook doen. Wij kunnen u vertellen dat de kwaliteit hierdoor erg hard achteruit gaat van A merken. De klanten die interesse hebben in deze A merken, hebben hier vaak geen weet van, zij gaan er vanuit dat de fiets vertrouwd uit hun beroemde fabriek komt, de klant wordt hierdoor in het ootje genomen. Het enige wat beroemde merken doen is assembleren in Nederland, dit met Aziatische materialen, je kunt dit geen Nederlands meer noemen, uw fiets komt gewoon uit Azië. U betaald voor een zeer populaire naam, ofwel sticker, dit voor vaak honderden euro’s Klanten gaan voor naam, helaas niet altijd voor kwaliteit.

Een B merk is vaak beter dan een A merk, dit omdat deze vaak komen uit Europese landen, en omdat een B merk graag zich goed in de markt wil zetten. B merken kennen vaak ook betere kwaliteit aan onderdelen, dit ook voor elektrische fietsen, dit met name de accu’s, deze zijn vaak van een zeer goede kwaliteit. Ook de motoren van elektrische fietsen zijn vaak ook beter, en gaan vaak langer mee. Wist u dat van alle verkochte fietsen de B merken vaak als beste uit alle testen komen. Wist u ook dat alle accu’s van B merken het veiligst zijn. B merken komen dus vaak altijd beter uit de bus, dit ook bij testen van de ANWB. U betaald ook nooit bij een B merk voor de naam, u betaald alleen het product.

Waarom zou u erg veel geld moeten betalen voor een A merk, terwijl een B merk beter van kwaliteit is, dit ook nog stukken goedkoper is. Een gemiddeld A merk kost u 800,- Aziatisch Een gemiddeld B merk kost u 400,- Europees

Eigenlijk bestaan er geen A & B merken, A merken zijn zeker zo goed ook B merken geworden, niet meer en niet minder.

Betaal niet voor een naam, maar kijk meer naar de kwaliteit van de fietsen.