BMX
Of u nu op zoek bent naar een damesfiets, herenfiets, omafiets, mountainbike, racefiets, BMX fiets of kinderfiets, dankzij onze grote assortiment fietsen hebben wij altijd voldoende keus voor u.
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

BMX fietsen

BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het ontstond uit de motorcross, waarbij je met een motorfiets over zanderige en heuvelige terreinen reed. BMX staat voor Bicycle Motocross en wordt ook wel fietscross genoemd. Het is een sport waarbij op een gesloten parcours zo snel mogelijk de finish moet halen. In de loop der jaren is de populariteit van deze sport toegenomen. Sinds 2008 is het zelfs in Nederland een olympische sport geworden. BMX fietsen worden ook gebruikt om stunts uit te voeren en om trucjes mee te doen. Zoals springen zonder handen of in de lucht, met een BMX kan vrijwel alles. Ook maakt het terrein niet uit. Asfalt, gras, zand: het is geen enkel probleem voor de ervaren BMX-bestuurder.

Waarom BMX fietsen

Op een BMX fiets kun je uitstekend fietsen van kleins af aan. Dit omdat er al maten zijn voor kinderen vanaf vijf jaar oud. Wil je jouw BMX fiets gebruiken om mee te stunten? Dan voeg je heel gemakkelijk voetsteunen toe aan jouw BMX als die nog niet bijgeleverd zijn. De fietsen zijn ontzettend stevig en vrij licht als gevolg van het kleine frame. Zo kun je doen wat je wilt op jouw BMX fiets, zonder dat deze zoals een normale fiets slijt. Gebruik je je BMX fiets om te stunten of om er gewoon mee naar school of je werk te fietsen, er is altijd een model dat aansluit op jouw wensen. Doordat de BMX fietsen er stoer uitzien en Q.ouT fietsen een ruime keus kan aanbieden in vormen, maten en kleuren, kan iedere fietser een mooie BMX vinden die bij hem of haar past.

Veiligheid op de BMX fiets

Door de veelzijdigheid van de BMX fiets is het belangrijk om na te denken wat je doel is met de fiets. Het ontwerp van de fiets houdt vooral rekening met stuntmogelijkheden en minder met de zichtbaarheid. Vergeet dus niet om afneembare fietslampen aan te schaffen en houd er rekening mee dat de fiets over het algemeen geen reflectoren bevat. Zorg ook altijd voor goede bescherming in de vorm van een helm, arm- en kniebeschermers en natuurlijk een goede dosis gezond verstand. Probeer niets waar je geen goed gevoel over hebt, en ga niet boven je eigen kunnen. Zo kun je lang en veilig blijven fietsen. Het is geen goed idee om een BMX op de groei te kopen, het kind moet goed met zijn voeten bij de grond kunnen en de fiets moet ook niet te zwaar zijn.

ADVIES NODIG VOOR UW BMX?

Heeft u vragen over de keuze van uw fiets? Dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij geven u graag meer uitleg over de verschillende soorten fietsen en kunnen u adviseren over het type fiets dat bij u past met het juiste frame en wielmaat.

VRAGEN?

Voor al u wensen en specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen op 0736898293 of stuur ons een mail naar [email protected].

Bekijk ook eens ons de volgende categorieen:

 

 

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat