Loopfietsen
Of u nu op zoek bent naar een damesfiets, herenfiets, omafiets, mountainbike, racefiets, BMX fiets of kinderfiets, dankzij onze grote assortiment fietsen hebben wij altijd voldoende keus voor u.
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Loopfietsen

Op een loopfiets leren kinderen hoe ze hun evenwicht moeten bewaren en ontwikkelen ze de beenspieren. We hebben een breed assortiment in vrolijke kleuren en gemaakt van stevige materialen. Bekijk ze hier, Popal, Volare, Yipeeh of een van de vele andere merken! Onze vrolijke loopfietsen zijn een goede opstap naar het leren fietsen. Kinderen leren om hun evenwicht te bewaren, stuurbewegingen te maken en ze ontwikkelen hun beenspieren. Maar uiteraard geeft een loopfiets vooral veel speelplezier. Dankzij het stevige frame scheuren ze naar hartenlust in het rond om het huis, door de straat, op het schoolplein of in het park. De vrolijke kleuren en stoere designs maken van de loopfiets een echte blikvanger. Ons assortiment bestaat uit meer dan honderd loopfietsen van bekende merken als Popal, Volare en Yipeeh. Ze zijn verkrijgbaar met twee wielen, drie wielen of vier wielen, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. 

Hoe maak je de beste keuze?

Het belangrijkste is het karakter en de speelstijl van je kindje en daarna pas de maatvoering.Wat is het belangrijkste wanneer je gaat kopen? De ervaring en het evenwicht van jouw kind. Is dit er nog niet? Begin met een vier- of drie wielen model. Kennis van balans? Dan volstaat een tweewieler. Maar wat voor banden moet de loopfiets hebben? Bedenk of er binnen of buiten gebruik van wordt gemaakt. Wordt er hoofdzakelijk binnenshuis gereden? Dan zijn kunststof of rubber banden de juiste keuze. Deze maken geen krassen op de vloer. Bovendien zijn ze geluidsarm en raken ze niet lek. Wordt er vooral buitenshuis gereden? Dan zijn luchtbanden de beste optie. Deze bieden veel demping. Dit geeft comfort bij rijden over hobbelig terrein.

De juiste keuze maken

Bij de aanschaf van een loopfiets let je niet alleen op het merk, maar vooral ook welk model goed past bij jouw kindje. Daarvoor is het belangrijk om te letten op een aantal punten waaronder de hoogte, het zadel, de banden en het materiaal van het frame. Vergelijk altijd de hoogte van de fiets met de lengte van je kind. Dit bepaald immers of het gaat passen. Voor een geschikt exemplaar is het belangrijk de juiste beenlengte van je kindje te meten. Als de beenlengte overeen komt met de zadelhoogte, dan past de fiets gegarandeerd. Zodra je verzekerd bent van de juiste hoogte, kun je gaan kijken naar de overige zaken zoals het zadel, de banden en het materiaal.

Voor kinderen gaat er een wereld open. Op een tweewieler leren ze hun evenwicht bewaren, balanceren, zijn ineens heel mobiel en hun zelfvertrouwen groeit. De meeste kinderen stappen na een loopfietsje moeiteloos over op een kinderfiets zonder zijwielen. Ook voor de ouders is het leuk, want kinderen kunnen makkelijk mee met een wandeling of boodschappen, zonder moe te worden. Loopfietsjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.

De meeste varianten beschikken over een speciaal zadel. Dit zadel is niet geheel recht maar heeft een zitkuiltje. Dit zodat je kind stevig zit en niet gaat schuiven. Wat de banden betreft hangt de keuze af van gebruik, voorkeur en prijs (binnen, buiten, off the road). Tot slot kan je kiezen uit een model van houten, metalen of kunststof basis. En dan zijn er nog veiligheidstips. Een loopfiets is een geweldige manier om het verkeer te ontdekken, maar vanaf de veilige stoep.

ADVIES NODIG VOOR UW DRIEWIELER?

Heeft u vragen over de keuze van uw fiets? Dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij geven u graag meer uitleg over de verschillende soorten fietsen en kunnen u adviseren over het type fiets dat bij u past met het juiste frame en wielmaat.

VRAGEN?

Voor al u wensen en specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen op 0736898293 of stuur ons een mail naar [email protected].

VERSCHILLENDE SOORTEN FIETSEN

U kunt bij ons terecht voor o.a.

Mountainbikes

Kinderfietsen

BMX fietsen

Driewielers voor kinderen

En nog veel meer!

WhatsApp Chat WhatsApp Chat