Vouwfietsen
Of u nu op zoek bent naar een damesfiets, herenfiets, omafiets, mountainbike, racefiets, BMX fiets of kinderfiets, dankzij onze grote assortiment fietsen hebben wij altijd voldoende keus voor u.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vouwfiets kopen

De vouwfiets is een uniek soort vervoersmiddel. Je verplaatst jezelf er snel mee van A naar B en hij is heel makkelijk mee te nemen. Met een paar simpele handelingen klap je de vouwfiets in tot een compact pakketje of vouw je hem uit tot een complete fiets. Een vouwfiets is ideaal wanneer je veel met het openbaar vervoer reist of wanneer je op vakantie gaat. Je mag hem namelijk gratis meenemen in de trein en hij neemt bijna geen plek in in de kofferbak van de auto. De vouwfiets is de laatste jaren steeds verder ontwikkeld, waardoor hij licht van gewicht, compacter en sneller op te vouwen is. En dat zonder fietscomfort te verliezen! u heeft de keuze uit staal of aluminum frame.

Misverstanden over vouwfietsen

Het grootste misverstand dat bestaat over vouwfietsen is dat je, door de kleinere wielen veel omwentelingen moet maken om een normale snelheid te bereiken. De vouwfietsen die wij aanbieden hebben een aangepaste tandwiel-verhouding zodat er bij een normaal trap-tempo ook een normale snelheid gemaakt kan worden. Zoals u gewend bent bij uw gewone fiets. Veel mensen denken dat fietsen op een vouwfiets meer energie kost. Terwijl ze na een proefrit tot de conclusie komen dat de vouwfiets lichter rijdt dan hun eigen fiets. Dat heeft te maken met het feit dat tegenwoordig de meeste vouwfietsen uit ons assortiment uitgerust worden met licht rollende banden. Daarnaast heeft een vouwfiets een gering gewicht waardoor je sneller op gang komt. De keuze van een versnellingssysteem heeft ook een sterke invloed op de weerstand in een fiets. In de winkel kunnen wij u hier meer over vertellen.

Gewichten van vouwfietsen

Het gewicht van een vouwfiets wordt hoofdzakelijk bepaald door het aantal onderdelen (zoals verlichting, bagagedrager, versnellingen enzovoort) en materiaalkeuze van het frame en de onderdelen. Het gemiddelde gewicht van een vouwfiets zal rond de 13 kilogram liggen. Waarbij de lichtste (functionele) vouwfiets ongeveer 9 kilogram is en de zwaardere vouwfietsen rond de 16 kilogram zijn. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je bij de lichtste vouwfietsen vaak moet inleveren op functionaliteit en degelijkheid. De meeste zwaardere vouwfietsen danken hun gewicht aan de talloze luxe onderdelen zoals: een verstelbaar stuur, verlichting, vering, veel versnellingen enzovoort. U krijgt dus meestal iets voor het gewicht terug.

VOUWFIETS KOPEN BIJ Q.ouT fietsen

Wil je graag een vouwfiets kopen? Q,ouT fietsen helpt je daar graag bij. Voor al je vragen over vouwfietsen kun je dus terecht bij één van onze verkopers. Wij geven u graag meer uitleg over de verschillende soorten types fietsen en kunnen u adviseren over het fiets dat bij u past met het juiste frame en wielmaat.

VRAGEN

Voor al u wensen en specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen op 0736898293 of stuur ons een mail naar [email protected]

VERSCHILLENDE SOORTEN FIETSEN


U kunt bij ons terecht voor o.a.

En nog veel meer!

WhatsApp Chat WhatsApp Chat